De Paralympiske Lege er efterhånden blevet en rigtig populær begivenhed både blandt atleterne, men også blandt publikum og tv-seere. Niveauet hos de handicappede idrætsudøvere er højt, og de forskellige discipliner er spændende at se på, fordi de med de særlige forholdsregler og specielle teknikker udviklet til handicappede, skiller sig ud fra det man ser ved de almindelige Olympiske Lege.
De fleste af idrætsgrenene vil ikke kunne sidestilles og sættes op imod de ikke handicappedes, men ved enkelte discipliner er man som noget nyt begyndt at diskutere hvorvidt en handicappet kan stille op ved de almindelige Olympiske Lege. En af disse discipliner, er løb.
Diskussionen tog fart i 2012, da Oscar Pistorius kvalificerede sig til de Olympiske Lege på trods af sine amputerede ben. Pistorius er som erstatning for sine underben, udstyret med nogle såkaldte kulfiberfødder, som er halvmåneformede proteser og han går under kælenavnet “Blade Runner”. Pistorius har vundet stort set alt hvad der er at vinde indenfor handicap idræt, og han fejer nemt sine modstandere af banen, og netop derfor kvalificerede han sig også til det almindelige OL.
I 2007 blev det afgjort af IAAF, at Pistorius ikke kunne deltage i internationale løb mod ikke handicappede atleter, da man mente at hans proteser havde en affjedrende effekt, der ville være en fordel i forhold til de andre atleter. Beslutningen blev dog omstødt i op til legene i 2012, hvor han altså fik lov til at deltage. Men det satte gang i debatten, hvor flere mente at det var uretfærdigt mod de andre atleter, på trods af de tests der var blevet lavet af Pistorius proteser, mens andre mente at det var et godt signal at sende, at idræt er for alle, mod alle i fællesskab.