De Paralympiske Lege

Handicap idræt bliver dyrket i stor stil i de lokale klubber og foreninger, og efterhånden er der flere forskellige aktiviteter at vælge imellem for de handicappede, uanset i hvilken grad og hvilket slags handicap de har.

2300728-disabled-athelete-playing-sports-statueDer afvikles desuden både Danmarksmesterskaber, Nordiskemesterskaber, Verdensmesterskaber og såmænd også Olympiske Lege, indenfor handicap idrætten. De Olympiske Lege for handicappede går under navnet de Paralympiske Lege, der betyder “ligesom olympiaden”, og de bliver afholdt hvert fjerde år, kort efter de Olympiske Lege. De Paralympiske Lege blev afholdt første gang i 1960, hvor der stort set ingen kvalifikation var, men deltagerne kunne frit melde sig til hvis de havde lyst og mod på det.

Dette har dog ændret sig meget og siden 1980’erne, har det krævet en hård trænings og eliteindsats fra sportsudøverne at kvalificere sig. Danmark har klaret sig rigtig godt i de Paralympiske Lege, og ligger blandt verdens 10 bedste handicapidrætsnationer.