I Danmark har vi gennem tiden haft flere store profiler i handicapidrætten, der har repræsenteret os flot ved de Paralympiske Lege. En af dem er kørestolsraceren Connie Hansen, som var en af de første rigtig succesfulde danske deltagere ved Legene.

1194624-handicapped-woman-on-wheelchair

Connie Hansen blev som 13 årig lammet i underkroppen og benene efter et fald fra et træ, men hun lod ikke skæbnen som kørestolsbruger stoppe hende, og hun er gået hen og er blevet en af verdens bedste kvindelige kørestolsracere. Hendes professionelle karriere løb fra 1984 – 1994, og i den tid har hun skrabet ikke mindre 9 Paralympiske guldmedaljer til sig samt 5 sølvmedaljer og rigtig mange mesterskabsmedaljer, foruden de 33 verdensrekorder hun har sat.

En anden handicapudøver der bestemt er nævneværdig, er svømmeren John Petersson, der, i sin aktive karriere i 90’erne, også gik under kælenavnet “piskeriset”. Født med mindre arm- og bentag til rådighed, har han aldrig ladet sig stoppe, og han vandt flere store mesterskaber både herhjemme og internationalt som professionel idrætsudøver. I dag sidder han som næstformand i Dansk Handicap Idræts-Forbund samt som formand for den europæiske paralympiske Kommité.

4775507-paralymics-london-2012

Ved de Paralympiske Lege i London 2012, havde Danmark 28 atleter med, som var fordelt på otte sportsgrene. Det blev til 5 medaljer i alt, hvoraf den ene var Guld, vundet af kuglestøderen Jackie Christensen samt fire bronze medalje i henholdsvis længdespring sprunget af Daniel Wagner Jørgensen, bordtennis ved Peter Grud Rosenmeier og to i ridesport, begge vundet af Annika Lykke Dalskov.

Også ved vinter Paralympiske Lege var Danmark repræsenteret, dog kun med to atleter, som stillede op i samme sportsgren, nemlig alpint skiløb. Det gik dog ikke helt som nogen af dem havde håbet, og begge var langt udenfor medalje rækkevidde.