Løbere

Løb er en af de helt populære discipliner i atletik, og det er også det helt store trækplaster ved både de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege. Som noget helt nyt, er der nu også åbnet op for, at løb er en af de discipliner hvor handicappede og ikke handicappede kan stille op på lige fod med hinanden.

370869-running-tracks

Dette skete i forbindelse med at handicap idrætsudøveren Pistorius, også kaldet Blade Runner, i 2012, kvalificerede sig til og også fik lov til at stille op til de Olympiske Lege i London. Sydafrikanske Pistorius fik begge fødder og en del af underbenene amputeret da han var 11 måneder gammel, da han var født uden fibula knogler, som er de tynde knogler, der sidder ned langs skinnebenet. Pistorius måtte se sig slået ud i semifinalen til OL, men skrev alligevel historie som værende den første handicappede atlet, der konkurrerede på samme niveau som de ikke handicappede atleter.

Pistorius er den gennem tiderne bedste løber der har været i handicapidrættens historie, og mange mener at det kunne være spændende at se ham stille op imod bookmakernes nuværende ikke handicappede favorit, Usain Bolt. Bolt, der kommer fra Jamaica, har vundet guld på distancerne 100-meter og 200-meter ved OL i både 2008 og 2012, og er dermed den jamaicaner der har vundet flest OL guldmedaljer. Bolt modtager konstant lave odds fra bookmakere som Betsafe i alle de løb han stiller op til start i. Der bliver dog ikke nogen løbedyst mellem de to løbere lige foreløbig, da der i 2013 blev sat en brat stopper for Pistorius karriere, da han blev sigtet for drabet på sin kæreste, modellen Reeva Steenkamp. Pistorius skød og dræbte Steenkamp i deres hjem, da han angiveligt troede det var en indbrudstyv. Hvis han dømmes for drabet, risikerer han livsvarigt fængsel.